Field Service en Onderhoud

Field Service en Onderhoud

Jouw service- en onderhoudsproces naar een hoger niveau

Van zakelijke dienstverlener, installatiebedrijven, specialistische reiniger, onderhoud van tandartsapparatuur, koffiemachineleverancier tot schadeherstelbedrijven. Elk Field Service bedrijf heeft te maken met de uitdagingen van een service- en onderhoudsproces. Door gebruik te maken van de software van PCA wordt dit proces slimmer, beter en sneller.

We helpen bedrijven om de beschikbare capaciteit zo slim en efficiënt mogelijk in te zetten, zeker in de huidige tijd waarin er meer werk dan handen is.

Wat is Field Service?

Field Service is het werk dat buiten kantoor wordt uitgevoerd door jouw buitendienstmedewerkers. Voorbeelden van Field Service werkzaamheden zijn reparaties, onderhoud en inspecties. Om de buitendienst zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten, is het belangrijk om gebruik te maken van een slim planbord voor de planner en een handige mobiele applicatie voor jouw monteurs. Hiermee heb je de gereedschappen in handen om jouw service- en onderhoudsproces beter te organiseren en optimaliseren. Blije medewerkers en tevreden klanten!

klantgerichte organisaties presteren beter

Klantgerichte organisaties presteren beter dan andere organisaties, ook medewerkers werken liever in een klantgerichte organisatie. Alle belang dus om de klant centraal te stellen en het service- en onderhoudsproces hier op af te stemmen. Maar hoe breng je het onderhouds- en serviceproces naar een hoger plan? De software-oplossingen van PCA helpen je verder!

De vijf stappen

Welk Field Service bedrijf je ook hebt, je doorloopt altijd de vijf stappen van het service- en onderhoudsproces. En dit proces kan altijd slimmer, beter en sneller. Stop met de Excelsheet en start met het digitaliseren en automatiseren van het proces.

Voordelen voor jouw bedrijf

Investeer in het digitaliseren en automatiseren van jouw service- en onderhoudsprocessen en faciliteer jouw medewerkers optimaal. De voordelen voor jouw bedrijf zijn enorm!

 • Je houdt tijd over.
 • Een efficiëntere planning = een verhoogde productiviteit.
 • Je voorkomt onnodige kilometers (tijd, geld, footprint).
 • Informatie voor de buitendienst binnen handbereik (ook zonder internet).
 • Real-time inzicht in de planning.
 • Juiste vaardigheid bij de juiste opdracht.
 • Snelle afhandeling van storingen en spoedklussen.

Voordelen voor jouw medewerkers

Ook biedt het digitaliseren en automatiseren veel voordelen voor jouw medewerkers, zoals:

 • Een groot overzichtelijk planbord waar alle medewerkers op rij staan
 • Schakelen tussen dag-, week-, maand- of andere weergave van het planbord
 • Makkelijk plannen van taken over meerdere personen of dagen
 • Teams of ploegen plannen met één klik op de knop
 • Rekening houden met reistijd en andere voorwaarden
 • Onderhoud geautomatiseerd plannen
 • Planningen zijn inzichtelijk bij de medewerkers op hun mobiele device
 • Koppeling met Google of Outlook agenda’s

Voorlopen op de concurrentie

Wil je blijven voorlopen op de concurrentie, richt je dan op de inzet van mobiele technologie. Voor de organisatie van het service- en onderhoudsproces is dit van groot belang.

Interesse gewekt?

Is je interesse gewekt en ben je toe aan de volgende stap met jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, een demo of een brainstorm. We denken graag met je mee!

Je bent in goede handen, net als:

Inventflow

Twentse pompen-specialist Inventflow groeit uit tot internationaal servicebedrijf Gestart als een handelsonderneming, maar uitgegroeid tot accuraat handelend servicebedrijf: dagelijks zijn...

Lees hier verder

KONE

‘We eisen de hoogste kwaliteit van onszelf. En van onze leveranciers.’ Als één van de wereldwijde marktleiders van liften en...

Lees hier verder

Novanet

‘Bedrijfsproces mag nooit stil liggen’ Verzekeraars en bedrijven kennen de weg naar Novanet. Beschadigde puien en keukens, vloerbedekking, gietvloeren, meubels...

Lees hier verder

Online Cleaning Technologies

Officemanager Monique Watamaleo van Online Cleaning Technologies is enthousiast over het systeem van PCA. ‘De planning is zeer overzichtelijk en...

Lees hier verder

Tapwacht

De liefde voor de horeca zit diep bij het van origine Schiedamse Tapwacht (onderdeel van Facilicom Group). Zij zorgen voor...

Lees hier verder

WEBINAR

klaar voor de gasketelwet?

Per 1-1-2023 is de CO-certificering verplicht. Wij helpen je met het organiseren van alle rapporten, formulieren, checklists, foto’s en data van je buitendienst met onze slimme app

Meld je aan voor onze webinar op donderdag 13 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. Wij leggen je uit hoe simpel de app werkt en wat het jouw bedrijf oplevert. Natuurlijk beantwoorden we ook je vragen meteen.