Field service en onderhoud, service en onderhoudsplanning

Field service en onderhoud

Field service en onderhoud optimaliseren

Het inplannen van afspraken met klanten, het registreren van gewerkte uren en het bijhouden van formulieren met handtekeningen van de klant zijn maar een paar voorbeelden van zaken die komen kijken bij field service en onderhoud. Veel tijd gaat verloren met bezigheden die niet direct met een reparatie of onderhoud te maken hebben. Dit kan anders. Door te kiezen voor de softwareoplossingen van PCA kun je het plannen automatisch laten gebeuren.

De intelligente algoritmen van onze software koppelen de juiste persoon aan een reparatie of onderhoud. De buitendienstmedewerker krijgt een geoptimaliseerde routebeschrijving, zodat de reistijd tot een minimum wordt beperkt. Doordat je altijd en overal inzicht hebt in de planning, houd je de regie in handen. Je weet waar je medewerkers mee bezig zijn en je wordt real-time geïnformeerd over de status van de opdrachten en werkzaamheden.

Voordelen van field service en onderhoud met een goede planning

Een goede planning van Field Service en onderhoud (service- en onderhoudsplanning) levert een heleboel voordelen op. De vakmensen met de juiste vaardigheden en kennis worden naar de klant gestuurd, waardoor de kans veel grotert is dat het probleem met een enkel bezoek verholpen kan worden. Doordat je het plannen volledig automatisch kunt laten gebeuren, kunnen de klanten sneller gebruikmaken van de door jouw geboden services. En de capaciteit van jouw serviceteam zal optimaal worden benut.

Door de buitendienstmedewerkers gebruik te laten maken van de digitale werkbonnenapp van PCA, behoort het handmatig invullen van papieren formulieren en werkbonnen tot het verleden. Alle informatie die over de klant en de storing gaan, worden overzichtelijk op één plaats verwerkt. Door middel van het dashboard heb je altijd inzicht in zaken als de status van de reparaties en weet je waar de werknemers zich bevinden. Het digitaliseren van de administratie geeft een helder overzicht, opdrachten kunnen sneller verwerkt worden en de kans op fouten wordt verkleind. 

Profiteer van deze voordelen:

Door de inzet van slimme software en
algoritmes versoepel je het werkproces

Field service en onderhoud aansturen met planning software

Heeft het idee van het aansturen van Field Service en onderhoud met onze planningssoftware jouw interesse gewekt? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze experts om te bespreken waar voor jouw bedrijf winst te behalen is. Misschien zie je een automatische planning zitten, wil je af van papieren werkbonnen en formulieren of wellicht allebei?

Graag leggen we uit hoe onze tools werken. Onze software en applicaties zijn eenvoudig in gebruik, waardoor je geen kostbare tijd kwijt bent met intensieve trainingen. Je kunt na het integreren van de software vrijwel direct aan de slag. Bel ons of vraag de demo aan!

ZIJ werken al met PCA