Onderhoudsproces optimaliseren, onderhoudsprocessen optimaliseren, onderhoudsproces optimalisatie | PCA

Onderhoudsproces optimaliseren

Het onderhoudsproces optimaliseren levert vele voordelen op

Het onderhoudsproces van een dienstverlenende instelling kunt u op verschillende manieren optimaliseren. Ten eerste kunt u ervoor zorgen dat er een strakke planning is. Een planning waarbij er per onderhoudsklus of storing de meest geschikte persoon wordt ingepland. Door u ervan te verzekeren dat de medewerker met de benodigde vaardigheden en de vereiste materialen naar de klant gaat, is de kans zeer groot dat het probleem tijdens de eerste poging al verholpen kan worden. Als de monteur de meest optimale route naar de klant aangereikt krijgt, zal er geen tijd verloren gaan doordat hij in een file komt te staan of doordat de door hem gekozen route simpelweg meer tijd kost dan de snelste route. De softwareoplossingen van PCA kan door de intelligente algoritmen een planning voor u maken, die de capaciteit van uw medewerkers tot het maximale benut. Een andere manier is het digitaliseren van administratie die nu nog op papier gebeurt. PCA biedt binnen zijn oplossingen een combinatie van beide aan.

Onderhoudsprocessen optimaliseren door digitalisering

Een digitale planning hanteren waar iedere betrokken partij op elk moment van de dag toegang tot heeft, is een methode om onderhoudsprocessen te optimaliseren. Een andere manier is digitalisering. Hoeveel tijd gaat er verloren door administratieve werkzaamheden die dagelijks door uw monteurs moeten worden uitgevoerd? Het registreren van hun uren, het bijwerken van voorraden na het verbruiken van materialen en het aanpassen van de status van een opdracht zijn slechts enkele voorbeelden. Met de PCA Werkbon Software hoeven uw monteurs niet langer met papieren documenten en bonnetjes aan de slag te gaan. Uw field servicemedewerkers registreren de administratieve zaken rondom de werkbon eenvoudig via hun smartphone.

Profiteer van deze voordelen:

Door de inzet van slimme software en
algoritmes versoepelt u het werkproces.

Zo eenvoudig werkt het

Vastleggen

Hogere first-time fix

Je klant heeft een storing-, onderhouds- of reparatieverzoek. Dat melden zij via het digitale klantportaal of telefonisch bij je. Het vastleggen kan in PCA of (geïntegreerd) in je bestaande ERP of boekhoudoplossing.

Snel een correcte opdracht vastlegging
Gekoppeld met je bestaande ERP-systeem en klantportaal
Juiste opdracht = hogere first-time fix

 

Plannen

Sneller dan ooit

Dagen vliegen voorbij; wij zorgen voor grip op de planning. Is de inhoud van de   opdracht bekend? Wij koppelen er een optimale planning aan.
Hoe: door de juiste persoon op de juiste plek te plannen. Incl. een geoptimaliseerde route. En direct een afspraak o.b.v. een passend voorstel voor zowel uw organisatie en als de eindklant.

Laat het planproces over aan onze slimme algoritmes, kies voor PCA’s Marlin.

Met ketenintegratie kunnen wij een afspraak van jullie klant plannen bij een onderaannemers. Zo houd je grip op uitstaand werk en verminderen faalkosten (in de keten).

Klanten sneller bedienen
First-time fix verhogen
Vermindering van reistijd door route-optimalisatie
Regie op uitstaand werk
Optimaal gebruik van beperkte capaciteit van je team

Registreren

Makkelijk: 1 uur administratie per vakman per dag besparen

De vakman kan direct aan de slag, want hij weet exact wat hij moet doen. Met onze gebruiksvriendelijke mobiele app houden we belangrijke gegevens automatisch bij. Verbruikte materialen, urenverantwoording, foto’s, (inspectie)formulieren en een handtekening van de klant.

Na afronding verschijnt de werkbon direct in de inbox van de klant. De app is flexibel instelbaar en te configureren naar uw workflow.

Snelle opdrachtverwerking
Urenregistratie
Minder administratie
Sneller factureren
Minder belasting op kantoor

Verwerken

Eenvoudig met dashboards

Het proces is klaar, de data is al op kantoor voor facturatie. Alle verzamelde gegevens zie je op je dashboards en rapporten, zodat je met één druk op de knop kunt bijsturen.

Mensen processen en klanttevredenheid optimaliseren
Inzicht en stuurinformatie
Klaar voor facturatie

Onderhoudsprocesoptimalisatie door PCA

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden van onderhoudsprocesoptimalisatie door PCA, dan kunt u een demo aanvragen op de website. Wij zullen met u in contact treden om een afspraak te maken, waarin we u de verschillende mogelijkheden van onze softwareoplossingen uitleggen en samen met u zullen bekijken waar er voor u de meeste winst te behalen valt. Wanneer u onze software wilt integreren in uw bedrijf, zult u uitsluitend per gebruiker betalen. U kunt geheel kosteloos een beroep doen op onze supportafdeling bij eventuele vragen of problemen.

ZIJ werken al met PCA