Cruciale verschilmaker: Rob Segerink - PCA

Cruciale verschilmaker: Rob Segerink

Cruciale verschilmaker: Rob Segerink

Ere wie ere toekomt. Ik denk nog vaak terug aan oud-PCA-er Rob Segerink. Hij maakte voor mij hét verschil. Vandaar nú uit mijn hoofd, op het web: mijn dank aan Rob.

En dat ging zo:
Ons ontwikkelproces van destijds werd gedomineerd door de klanten-groei en het gebrek aan architectuur. Ons systeem moest realtime beheer(s)baar worden. Maar… HOE DAN!?

In die tijd bestond internet een decennium. Internettechnologie was de toekomst.
Intern discussieerden we over de vraag of we de bestaande productcode zouden hergebruiken of dat we beter vanaf 0 zouden starten… Die eerste was aantrekkelijk, die 2e heftiger. We hebben er dik 2 jaar over gepraat, gewikt, gewogen. We kozen uiteindelijk het laatste!  Het bleek een keuze waarvan de impact vele malen groter is dan we ons destijds konden voorstellen. Waar wij (en daarmee onze klanten) nog iedere dag de vruchten van plukken.

In 2008 formeerden we een team van 2 ontwikkelaars
Zij kregen de opdracht om de plan-functionaliteit zoals we die hadden, te herschrijven. Op basis van internettechnologie. Stefan Mijsters (nog altijd een zeer gewaardeerde ontwikkelaar bij PCA) en Rob Segerink hebben 4 jaar onder de radar gewerkt. Zij gebruikten voor PCA volkomen nieuwe technologieën om in 2012 uiteindelijk de eerste klant te kunnen aansluiten. Waar Stefan zich richtte op het planbord zoals de gebruiker het ziet, hield Rob zich voornamelijk bezig met het onderliggende fundament. Nog altijd werken we met deze ‘basis’.

De elementen die Rob toevoegde (XML transformaties, MongoDB, webservices) zijn nog steeds belangrijke kernwaarden. Rob verliet ons in 2013, maar zijn bijdrage is nog elke dag zichtbaar. Hij heeft een sleutelrol gespeeld om de HOE DAN!?-vraag te beantwoorden. Nogmaals dank voor jouw scherpte, inbreng en bevlogenheid Rob!

Ik heb ervan geleerd dat het essentieel is dat je de juiste mensen aan je team toevoegt. En dat het team het vertrouwen moeten krijgen om onbekende paden te bewandelen. Het kenmerkt de huidige PCA-cultuur en ook daar ben ik trots op.

Maurice Tijs

#TeamPCA

Ga terug naar het nieuws overzicht