Fijne zomer(vakantie)! - PCA

Fijne zomer(vakantie)!

Fijne zomer(vakantie)!

De aarde warmt (te snel) op. De klimaatverandering is een hot issue om maar eens metaforisch te spreken.
“Zo extreem is het niet,” zegt Geert Jan van Oldenborgh van het KNMI. “Er zijn her en der hittegolven. Het zijn er meer dan pakweg vijftien jaar geleden. Dat verwacht je ook door de klimaatverandering. Maar er zijn ook gebieden waar het minder warm is dan normaal. Op Groenland bijvoorbeeld, of in het zuiden van Spanje en Portugal.”

Data speelt ook hier een belangrijke rol. Het KNMI meet in Nederland met geautomatiseerde apparatuur continu weergegevens, zoals windrichting en -snelheid, temperatuur, luchtdruk, neerslag en straling. Alle gegevens worden gecontroleerd op eventuele meetfouten. Ontbrekende waarden worden aangevuld. Na validatie worden de weergegevens gearchiveerd in de klimatologische database. Hiermee kunnen we voorspellen en wéten; zoals Van Oldenborgh hierboven uitlegt.

De kracht, invloed en mogelijkheden van data zijn enorm.
Wij helpen u graag met uw vraagstukken.

Voor nu wensen wij u (alvast) een heerlijke zomer(vakantie).

Ga terug naar het nieuws overzicht

WEBINAR

klaar voor de gasketelwet?

Per 1-1-2023 is de CO-certificering verplicht. Wij helpen je met het organiseren van alle rapporten, formulieren, checklists, foto’s en data van je buitendienst met onze slimme app

Meld je aan voor onze webinar op donderdag 13 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. Wij leggen je uit hoe simpel de app werkt en wat het jouw bedrijf oplevert. Natuurlijk beantwoorden we ook je vragen meteen.