‘Intelligente software maakt ‘straks’ het verschil’ - PCA

‘Intelligente software maakt ‘straks’ het verschil’

‘Intelligente software maakt ‘straks’ het verschil’

Nieuw in het team: Tukker Gerhard Post, wiskundig wetenschapper

Gerhard Post: “Automatisering binnen bedrijfsprocessen neemt grote stappen in de nabije toekomst. Het gaat om het inzetten van de intelligentie van software. Optimalisatie op basis van verkregen data is hier een mooi voorbeeld van. Aan de hand van een goede historische data-opbouw kun je immers voorspellingen doen.” Gerhard is onze nieuwe collega. Maak hier kennis met hem!

In toegepaste wiskunde voelt Gerhard zich thuis; hij promoveerde er zelfs in. Een lange tijd werkte hij als Universitair Docent aan de UT, tot de behoefte kwam om theorie in praktijk te brengen. Een perfect moment om PCA te komen versterken. 1+ 1 = 3 zeg maar…

Gerhard Post, even voorstellen: Tukker, met een enorme passie voor optimalisatie. Werkte onder meer bij Ortec als Operation Research Engineer. Hij hield zich bezig met met algoritmes en optimalisatie. Met zijn ervaringen kan Gerhard een interessante bijdrage leveren aan de software van PCA. Kortom: Slimmer, Beter en Sneller.

Direct resultaat
“Voor mij is PCA als een flexibele club, waar ik direct invloed kan uitoefenen. Je ziet direct het effect van de stappen die we samen zetten. En dat is belangrijk, want zo kunnen we PCA verder brengen.” Gerhard wil samen met zijn nieuwe collega’s kritischer kijken naar de software. “Door gebruik te maken van wetenschappelijke onderzoeken hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Door een wetenschappelijk startpunt te kiezen, kijk je anders naar de uitdagingen,” legt Gerhard bevlogen uit.

Voorspellingen doen met data van klant
De kracht van Gerhard binnen PCA is de directe vertaling naar de praktijk. “Voor klanten is dit direct interessant. Er is waardevolle data, waarmee we nog zoveel meer mogelijkheden hebben. Denk bijvoorbeeld aan concrete voorspellingen die we kunnen doen, zoals de verwachte doorlooptijd van een taak met de afwegingen van invloedrijke factoren zoals het weer.”

Het verleden doet er toe
Niet alleen de historie van data is een item in het leven van Gerhard; ook regionale geschiedenis van zijn thuisbasis. Op dit moment hij bezig met het in kaart brengen van voormalige markegrenzen en markestenen in Twente. Dit doet hij nauwgezet en met volharding. Markegrenzen, grenzen van de marke? Inderdaad! Markestenen zijn grensstenen die de grenzen van de marke afbakenden. Marken zijn vanaf de 13e eeuw in het oosten van ons land ontstaan als formalisering van buurschappen. Kijk maar eens op www.markegrenzen.nl!

Meer weten over Gerhard en zijn plannen binnen PCA? Neem dan contact met ons op.

Wij wensen Gerhard veel succes en werkplezier bij PCA!

Ga terug naar het nieuws overzicht