Klimaatverandering en een trillende Groningse bodem… - PCA

Klimaatverandering en een trillende Groningse bodem…

Klimaatverandering en een trillende Groningse bodem…

Het is overduidelijk, het roer moet om! Geen nieuws natuurlijk, maar het moet nu wel daadwerkelijk gebeuren. We kunnen afwachten tot de overheid ons wet- en regelgeving oplegt, maar we kunnen ook zelf nadenken, beleid maken en beslissingen nemen.

Onze visie = ons beleid
Bij PCA voegen we de daad bij het woord. Daar waar wij tot een jaar geleden nog hybride auto’s kochten, gaan we nu voor een volledig elektrisch wagenpark in 2021. De eerste PCA Tesla’s berijden inmiddels de wegen in ons mooie land. Vandaag de dag leggen wij circa 50% van de door onze medewerkers gereden kilometers volledig elektrisch af!

Zelfs het dak eraf in Raalte
Naast het wagenpark is er de huisvesting. Ons bedrijfspand, volledig bestaand uit kantoorruimte, stamt uit 2001. Destijds waren de isolatiewaardes anders dan hetgeen nu realiseerbaar is. Momenteel onderzoeken wij onder andere de mogelijkheden om het dak optimaal te isoleren.
Ook zijn er zonnepanelen besteld. Deze worden geplaatst in een oost-west oriëntatie. Daarmee genereren we een doordachte opbrengst, passend bij (en afgestemd op) ons verbruik.

Duurzaam en betaalbaar; een boeiende puzzel
Ook het binnenklimaat ligt onder een vergrootglas. Momenteel draait er een klassiek aircosysteem, een grote energieverslinder in onze energiehuishouding. Adiabatische koeling (zoals dat heet) van Oxycom is een veelbelovend alternatief, welke een enorm energiebesparingspotentieel met zich meebrengt. Het stelt ons wel voor de uitdaging hoe dit in te passen binnen de bestaande bouw. Naast het duurzame aspect, dient het een betaalbaar alternatief te zijn en een comfortabel werkklimaat voor onze medewerkers op te leveren.

Eerlijk gezegd; het is een fantastische leuke puzzel! Het past natuurlijk precies bij ons dagelijks werk; hoe kunnen we door slimme stappen te zetten een beter resultaat krijgen waardoor we sneller kunnen werken. Kortom: PCA Mobile gaat slimmer, beter en sneller!

Wil jij meer weten over onze aanpak? Laat het ons weten: info@pca.nl

Ga terug naar het nieuws overzicht

WEBINAR

klaar voor de gasketelwet?

Per 1-1-2023 is de CO-certificering verplicht. Wij helpen je met het organiseren van alle rapporten, formulieren, checklists, foto’s en data van je buitendienst met onze slimme app

Meld je aan voor onze webinar op donderdag 13 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. Wij leggen je uit hoe simpel de app werkt en wat het jouw bedrijf oplevert. Natuurlijk beantwoorden we ook je vragen meteen.