Nieuw: projectplanning - PCA

Nieuw: projectplanning

Nieuw: projectplanning

Bedrijven voeren vaak zowel projecten (vastgoed nieuwbouw, bouw van nieuwe installaties, huurdermutaties) als serviceklussen uit. Bij een groot aantal bedrijven levert PCA Mobile al jaren een bijdrage zodat de serviceplanning scherp blijft. Om onze bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, is ons plannings-programma uitgebreid met de module Project.

Jarenlange ontwikkeling
PCA Mobile begon in 2014 met het ontwikkelen van projectplanning. Dit bleek een lang traject vol ’trial and error’. Dankzij een innige samenwerking met partners en projectmatig-werkende klanten kunnen we u nu ons eindresultaat, vol trots, presenteren.

Projectplanning is anders dan serviceplanning
Gaat het bij serviceplanning om een groot aantal korte taken die onderling geen relatie hebben, bij projectplanning is dat juist andersom. Het gaat vaak om ‘langdurige’ taken die een vaste relatie hebben. Zo kan er bijvoorbeeld pas gestart worden met het metselen van de muur, nadat de vloeren gelegd zijn. Deze taakafhankelijkheden zijn kenmerkend voor projectplanning.

Het zicht op de planning is bij serviceplanning gericht op de dag- of weekweergave van de medewerkers en de geplande taken. Bij projectplanning gaat het juist niet om de individuele taken maar juist om de weergave van het verloop van het gehele project in de tijd, dus weken, maanden of zelfs jaren.

Toch zijn er overeenkomsten…
De verschillen tussen serviceplanning en projectplanning zijn dus groot. Er is echter één belangrijke overeenkomst: het werk wordt uitgevoerd door mensen. En deze mensen zijn bij u in dienst of u huurt ze in. Het zijn dezelfde mensen die (deels) ook de servicetaken uitvoeren. Dankzij de gekozen opzet, bent u met Project in staat om projecten en servicetaken te plannen over uw totale workforce. Hierdoor kunt u al uw arbeidskracht dynamisch verdelen over de werkzaamheden, precies daar waar het nodig is.

Automatisch plannen en herplannen
Naast de introductie van Project, lanceren we de planautomaat. Een tool die het puzzelen voor u uitvoert, maar dan beter, slimmer en sneller. Waarom zelf op zoek gaan naar de ruimte in de planning als u dit ook over kunt laten aan onze slimme algoritmes? De meerwaarde zit vooral in het feit dat dit u helpt om snel en goed te plannen én te herplannen. Verandert er iets? Dan verwijdert u de bestaande planning en laat u het project herplannen. Rekening houdend met de gewijzigde werkelijkheid uiteraard.

Inzicht in bezetting op maanden en langer
Het draait bij planning om inzicht: hoe druk is het werkelijk en hoe varieert deze drukte? De tool Project levert u dit inzicht en daarom bent u nu in staat om die extra onderaannemer te zoeken voor die uitzonderlijk drukke week over 3 maand.

Ga terug naar het nieuws overzicht

WEBINAR

klaar voor de gasketelwet?

Per 1-1-2023 is de CO-certificering verplicht. Wij helpen je met het organiseren van alle rapporten, formulieren, checklists, foto’s en data van je buitendienst met onze slimme app

Meld je aan voor onze webinar op donderdag 13 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. Wij leggen je uit hoe simpel de app werkt en wat het jouw bedrijf oplevert. Natuurlijk beantwoorden we ook je vragen meteen.