Luisteren: succes-sleutel binnen het Friese Elkien - PCA

Luisteren: succes-sleutel binnen het Friese Elkien

Luisteren: succes-sleutel binnen het Friese Elkien

“Een nieuw systeem implementeren levert stress op.” PCA is zich hier zeer van bewust. Bij de Friese woningcorporatie Elkien, waar ze zo’n 20.000 woningen verhuren, werd ‘naar elkaar luisteren’ als een van de sleutels naar succes genoemd. En daar luisteren wij dan ook graag naar:

“Een project starten en zorgen voor een soepele implementatie kost altijd tijd,” legt Lars Kikkert, Teamleider Dagelijks Onderhoud bij Elkien uit. “Dat hebben we genomen bij de implementatie van plan-systeem Marlin van PCA. Wij hebben voor dit systeem gekozen omdat het overzichtelijk is en makkelijk in gebruik. Dit past bij onze organisatie. Het dynamisch plannen is iets voor de toekomst.”

Resultaat: positieve werksfeer

“De inrichtings-en trainingsfase hadden impact. Volle agenda’s kunnen altijd tot stressvolle situaties leiden. Gaandeweg zagen medewerkers wat de werking van het nieuw systeem opleverde. Uiteindelijk resulteerde het in een positievere sfeer. Een successleutel voor ons was dat PCA echt luisterde, hierdoor werd onzekerheid weggehaald. Natuurlijk valt of staat het  succes van een implementatie ook met de actieve betrokkenheid van de gebruikers. Voornamelijk de juiste trainingen en kennisoverdracht bij de eindgebruiker was van belang. Zo verliet de vakploeg na diverse trainingen met een positief gevoel de ruimte.” Lars Kikkert kijkt terug op een succesvol proces.

Friese woningcorporatie raadt PCA aan

De teamleider van de Friese woningcorporatie uit zijn tevredenheid over de applicatie voor het mobiele werkproces met: “Deze applicatie raad ik zeker aan bij collega-corporaties.” Elkien en PCA kijken positief naar het vervolg op de samenwerking in de toekomst. “In de volgende fase is het doel om meer uit de beschikbare functionaliteiten te halen. Dit om slimmer, beter en sneller het service- en onderhoudsproces te ondersteunen.”

Ga terug naar het nieuws overzicht