Nieuws, rechtstreeks uit ons techlab - PCA

Nieuws, rechtstreeks uit ons techlab

Nieuws, rechtstreeks uit ons techlab

Remaster van Marlin: gebruiksvriendelijker en mooier

Om het u, Marlin-gebruiker, zo efficient mogelijk te maken, optimaliseren we onze techniek continu. Er werkt een team vanuit ons Techlab voortdurend aan nieuwe toepassingen. Innovatieve toepassingen schuwen we niet, om het maar voorzichtig te zeggen. Het kan altijd slimmer beter sneller immers! Er is daarnaast een nieuw team samengesteld, die zich volledig toelegt op de user-interface. Gezamenlijk is er 1 doel: de beste ervaring voor u en uw collega’s.

Dit is concreet veranderd

“Marlin is eenvoudiger te bedienen,”legt UX-designer Dorien ten Brinke uit. “De lay-out is strakker en makkelijk in gebruik, ook voor een minder geoefend oog.” Misschien klinkt dit voor de hand liggend, maar iedere zichtbare verandering in het design, heeft technische consequenties. “Om te komen tot het beste resultaat hanteren we Human Centered Design-thinking. De hele reis van de gebruiker staat hierin centraal. Allereerst analyseer ik de software, daarna ga ik gesprekken aan met de gebruikers. Ik kruip in hun werkwijze. Na het inventariseren en begrijpen van de  behoeften en wensen van de gebruiker, start het ontwerp. Er gaat dus veel onderzoek en denkwerk aan vooraf.

Toepassing Human Centered Design-thinking

“Er is de afgelopen periode veel tijd gestoken in de gebruikersvriendelijkheid. Er ligt nu een design dat prettig is voor het oog en gemakkelijker in gebruik. Na de designfase startte het het testen van de bruikbaarheid (usability). Een aantal gebruikers heeft de nieuwe versie van het programma in de dagelijkse uitvoering gebruikt. Daar kwamen verbeterpunten uit en zo werken we steeds verder toe naar een optimaal werkend design/programma.”

Communication Science, Universiteit Twente en PCA
Dorien ten Brinke studeert Communication Science aan de Universiteit van Twente en zit in haar laatste jaar. Zij is onderdeel van het design-team aen werkt momenteel mee aan de nieuwe stijl van de Call Intake-module en de mobiele applicatie NextMO.

Ga terug naar het nieuws overzicht