Op visite @ The Green Team Twente - PCA

Op visite @ The Green Team Twente

Op visite @ The Green Team Twente

In onze achtertuin 😉 Twente bouwt een team van slimme en fanatieke studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool aan een racewagen op waterstof. PCA is sponsor (en trots) en daarom gingen we in februari op visite.

Hun werkplaats is voor ons, met honger naar innovatie, een speeltuin. Hier wordt namelijk ook gewerkt door 4 andere studententeams: Drone Team Twente, Electric Superbike Twente, RoboTeam Twente, en Solar Boat Twente. Veel techniek en innovatie per vierkante meter dus en de inzet is hoog. De studenten werken fulltime aan hun opdrachten.

We konden in een kart, virtueel het circuit op, door een VR-bril met de superbike aan de slag en alle materialen van dichtbij bekijken en aanraken. Maar we kwamen natuurlijk voor hét studententeam van de Universiteit Twente dat de meest efficiënte waterstofauto van de wereld heeft gebouwd. Dit jaar hebben zij het grootste team ooit: 27 teamleden. Hiermee zijn zij het grootste studententeam van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Daarom staat 2023 in het teken van een overgang van efficiëntie naar snelheid. Dit vertelde Rob Overgaauw ons, die een prima presentatie voor ons had gemaakt.

“Als Green Team Twente hebben we ons de afgelopen elf jaar gespecialiseerd in het maken van een zeer efficiënte waterstofauto. Hiermee reizen wij elk jaar af naar Londen om te racen tegen andere universiteiten uit heel de wereld tijdens de Shell Eco Marathon (SEM).

Naast het bouwen aan onze zeer efficiënte waterstofauto gaan wij dit jaar ook de snelheid met waterstof opzoeken. Wij gaan als enige waterstofauto meedoen aan Formula Student in de elektrische klasse. Ons doel is te laten zien dat je met waterstof ook hoge snelheden kan bereiken.”

De website van Green Team Twente:


Meer inspiratie? Lees over ons Techlab.

Ga terug naar het nieuws overzicht