Terug van weggeweest: Martin Wallink - PCA

Terug van weggeweest: Martin Wallink

Terug van weggeweest: Martin Wallink

Developer duikt in sprinkhaan-start-up

Zo’n 12 jaar geleden begon Martin Wallink aan zijn eerste baan: bij PCA in Raalte. Onlangs keerde hij (inmiddels heel wat ervaringen rijker) terug op het vertrouwde honk. De software-developer duikt meteen in een bijzonder project: de data rondom de productie van sprinkhanen! Een start-up waarbij sterke behoefte is aan het verkrijgen van inzicht én de voorspellende waardes.

 Data voor sterke Start-Ups
“Het voelt goed om terug te zijn. De relaxte sfeer, een leuk team met nieuwe gezichten en oud-bekenden maakt dat ik niet hoef te wennen,” vertelt Martin. Het afgelopen jaar is het kantoor van PCA omgeturnd naar een Techlab. De vindingrijkheid van het bedrijf verdient een podium. “Die veranderingen zijn waardevol. Zo krijgt techniek een gezicht.” Martin werkt aan twee start-ups. “Samen met een team tech-experts verdiepen we ons in patroonherkenning. De uitdaging ligt in het efficiënt roosteren van klaslokalen. In praktijk blijkt dat klaslokalen op hogescholen en universiteiten vaak niet gebruikt worden. Dat heeft verschillende oorzaken en met data valt hier heel wat aan te doen.”

Sprinkhanen en software
“Een andere start-up is een bedrijf dat sprinkhanen kweekt. Het blijkt een interessante bron te zijn van hoogwaardige eiwitten. Door het centraal stellen van data is het mogelijk om het proces te monitoren. En om metingen uit te voeren waardoor we ook hier kunnen leren en voorspellen. En dat is voor dit bedrijf zeer waardevol.” Martin Wallink is developer in hart en nieren.

“Techniek maken op een creatieve manier, dat is waar ik warm voor loop. Het heeft raakvlakken met design, iets moois maken met de kunde die je hebt”. De creatieve uitdaging vindt Martin in het bouwen van software. “Het neerzetten van een code kan op wel honderd manieren. Je moet een creatief denkproces in gang zetten om uit die honderden manieren de juiste richting te kiezen om tot een slimmer, beter en sneller resultaat te komen”.

Fijne thuisbasis
Martin verhuisde onlangs naar de Raalter nieuwbouw. Wanneer hij tijd over heeft loopt hij graag hard of is hij bezig met elektronica. “Ik zie het bezig zijn met elektronica als verlengde van mijn werk, mijn interesse.“ Zijn mooie dosis Sallandse nuchterheid past precies bij ons DNA en dat maakt de cirkel weer rond.

Welkom bij de club Martin!

Ga terug naar het nieuws overzicht