Techlab - PCA

Techlab

Heb jij ChatGPT al gebruikt? De meest indrukwekkende AI van dit moment. Ameca, de robot met levensechte uitdrukkingen, is gekoppeld aan ChatGPT. Indrukwekkend wat dat oplevert (zie video).
Maurice Tijs

Meer nieuws voor JOU

slimme contactlens met augmented reality

Da Vinci waakt over PCA

Wie bij PCA binnenstapt wordt scherp gade geslagen door Leonardo Da Vinci. Geschilderd door de getalenteerde Raaltese Mariët Wichers Schreur (groot applaus wat ons betreft) op een 2m breed doek.

Naast zijn portret plaatste zij enkele uitvindingen van de kunstenaar op het doek. Ondersteund door Italiaanse quotes. In spiegelbeeld geschreven. Want dat past precies bij het spannende kunstwerk.

Reden dat Mariët koos voor Leonardo is dat er meerdere uitvinders geportretteerd zijn in ons pand. ‘Maar het start bij Leonardo’ gaf zij aan bij de onthulling begin 2023. ‘Hij tekende als eerst de mens in de juiste verhouding, na uniek en geheim onderzoek. Bij PCA gaat het ook om de mens, uitvinders en genieën.’

Uitvinders uit het verleden beïnvloeden ons nu. Maar ook visionairs met toekomst-verwachtingen. Het stelt PCA in staat om zelf uitvindingen te doen: unieke algoritmes bijvoorbeeld. Slimme software bouwen. Daar is inspiratie voor nodig en spannende samenwerkingen. Eén ervan is The Green Team Twente: studenten die aan een unieke race-auto werken. Kijk hier ons bezoek aan hun werkplaats.

Welke uitvinder uit het verleden, beïnvloedt het dagelijks handelen binnen PCA? Het team van PCA koos een aantal inspirerende persoonlijkheden. Als je ons pand betreedt, komen zij je tegemoet inclusief de verwijzing naar het nú. Zoals…

ALLESSANDRO VOLTA

Uitvinder van de batterij, in 1800. De eenheid van elektrische spanning (juist, Volt) is naar de hem vernoemd. Voor ons in meerdere opzichten heel belangrijk. Dankzij hem rijden wij oa. onze zakelijke kilometers in Tesla’s en dus 100% elektrisch.  

Henry Gantt

Henry Gantt ontbreekt niet uiteraard: de Amerikaanse ingenieur en management consultant die de ultieme planningsmethode ontwikkelde. De Gantt-grafiek is een diagram voor het plannen van activiteiten; het wordt vaak als belangrijk hulpmiddel bij projectmanagement gebruikt.

Grace Hopper

Zij programmeerde de 1e computer in 1928. Haar termen gebruiken we nog dagelijks: bug en debugging bijvoorbeeld. Grace was een wiskundige, pionierend informaticus, natuurkundige en officier (Rear Admiral) van de Amerikaanse marine.

Dankzij disruptieve innovators kunnen wij slimme apps ontwikkelen. Waarde toevoegen aan de werk-processen van klanten. Wij werken verder met de kennis van de genieën. Wat is tijd? Wanneer is data goud?

wij werken in ons techlab

De technische experts van PCA zijn het fundament van de organisatie. Alle producten worden bedacht, ontwikkeld en aangestuurd vanuit Raalte. Ervaren deskundige vakbroeders van het hoogste niveau werken hier 24/7 aan de beste tech-toepassingen.

Wij inhaleren techniek, wij ademen software. Wij praten over techniek en zijn in staat te denken vanuit de kansen bij de klant. Én vooral te luisteren naar de klant door ons commerciële team.

Neem contact op voor een kennismaking. We laten graag zien hoe we werken en waar we mee bezig zijn!

Cyber communication