Planning buitendienst, buitendienst planning software, planning software buitendienst | PCA

Planning buitendienst

De planning van uw buitendienst soepel laten verlopen

Wanneer je de planning van jouw buitendienst soepel kunt laten verlopen, kun je jouw klanten sneller de service verlenen die zij wensen. En dat zorgt weer voor een hogere klanttevredenheid! Een efficiënte planning bevat zaken als het inplannen van de juiste monteur voor de klus, ervoor zorgen dat jouw field servicemedewerker over de benodigde materialen beschikt om het geplande onderhoud te kunnen uitvoeren. Ook het optimaliseren van de reisroute, is een onderdeel van een efficiënte planning, zodat er geen tijd wordt verspild doordat er niet voor de best mogelijke route is gekozen. 

Deze zaken kun je door slimme software automatisch laten inregelen. Hoe fijn zou het zijn als de planning door intelligente algoritmen zo wordt ingericht dat de juiste persoon aan de opdracht wordt gekoppeld, dat er automatisch een optimale reisroute wordt berekend en dat de capaciteit van jouw field service volledig wordt benut? PCA kan dit alles met hun software voor jouw bedrijf regelen.

Buitendienstplanning overlaten aan de software van PCA

Je kunt de buitendienstplanning met een gerust hart overlaten aan de software van PCA. Door het gebruik van onze applicaties  kun je jouw buitendienstmedewerkers hun administratie digitaal laten regelen. Zij hoeven niet langer met papieren werkbonnen en formulieren te werken. Omdat jouw monteurs op locatie de registratie van hun uren, verbruikte materialen en eventuele bijzonderheden digitaal registreren, hoeven zij dit niet ’s avonds na een lange werkdag te regelen. Ook raken er geen documenten kwijt, beschadigd of onleesbaar. 

De gegevens die de monteurs verwerken via de app zijn direct zichtbaar in het dashboard. Je hebt daarmee stuurinformatie in handen, waarmee jij díe beslissingen kunt nemen waarmee je tijd en geld bespaart. En nog belangrijker; ook nog eens jouw klanten tevreden stelt.

Profiteer van deze voordelen:

Door de inzet van slimme software en
algoritmes versoepelt u het werkproces.

Zo eenvoudig werkt het

Vastleggen

Hogere first-time fix

Je klant heeft een storing-, onderhouds- of reparatieverzoek. Dat melden zij via het digitale klantportaal of telefonisch bij je. Het vastleggen kan in PCA of (geïntegreerd) in je bestaande ERP of boekhoudoplossing.

Snel een correcte opdracht vastlegging
Gekoppeld met je bestaande ERP-systeem en klantportaal
Juiste opdracht = hogere first-time fix

 

Plannen

Sneller dan ooit

Dagen vliegen voorbij; wij zorgen voor grip op de planning. Is de inhoud van de   opdracht bekend? Wij koppelen er een optimale planning aan.
Hoe: door de juiste persoon op de juiste plek te plannen. Incl. een geoptimaliseerde route. En direct een afspraak o.b.v. een passend voorstel voor zowel uw organisatie en als de eindklant.

Laat het planproces over aan onze slimme algoritmes, kies voor PCA’s Marlin.

Met ketenintegratie kunnen wij een afspraak van jullie klant plannen bij een onderaannemers. Zo houd je grip op uitstaand werk en verminderen faalkosten (in de keten).

Klanten sneller bedienen
First-time fix verhogen
Vermindering van reistijd door route-optimalisatie
Regie op uitstaand werk
Optimaal gebruik van beperkte capaciteit van je team

Registreren

Makkelijk: 1 uur administratie per vakman per dag besparen

De vakman kan direct aan de slag, want hij weet exact wat hij moet doen. Met onze gebruiksvriendelijke mobiele app houden we belangrijke gegevens automatisch bij. Verbruikte materialen, urenverantwoording, foto’s, (inspectie)formulieren en een handtekening van de klant.

Na afronding verschijnt de werkbon direct in de inbox van de klant. De app is flexibel instelbaar en te configureren naar uw workflow.

Snelle opdrachtverwerking
Urenregistratie
Minder administratie
Sneller factureren
Minder belasting op kantoor

Verwerken

Eenvoudig met dashboards

Het proces is klaar, de data is al op kantoor voor facturatie. Alle verzamelde gegevens zie je op je dashboards en rapporten, zodat je met één druk op de knop kunt bijsturen.

Mensen processen en klanttevredenheid optimaliseren
Inzicht en stuurinformatie
Klaar voor facturatie

Bent u geïnteresseerd in onze planning software voor het aansturen van uw buitendienst?

Neem eens een kijkje op de website van PCA om de verschillende functionaliteiten van onze softwareoplossingen te ontdekken en bedenk op welke manieren u voordeel kunt halen uit het optimaliseren en digitaliseren van de werkprocessen. Als u geïnteresseerd bent in onze software voor het aansturen van uw buitendienst, dan kunt u online een demo aanvragen of contact opnemen met onze klantenservice. Samen zullen we een afspraak inplannen om te bekijken welke functies voor uw bedrijf relevant zijn en welke tools u werk en zorgen uit handen kunnen nemen.

ZIJ werken al met PCA