Inventflow - PCA

Inventflow

Inventflow

Twentse pompen-specialist Inventflow groeit uit tot internationaal servicebedrijf

Gestart als een handelsonderneming, maar uitgegroeid tot accuraat handelend servicebedrijf: dagelijks zijn er 10 monteurs van het Twentse Inventflow onderweg. “En onze monteurs worden steeds belangrijker.” Clemens Perik vertelt: “Onze meerwaarde zit namelijk in het plaatsen, onderhouden en inspecteren van pompen en kleppen bij brouwerijen, zuivel- en frisdrankproducenten. Stel, een klant meldt een storing. Dan is het noodzaak om snel en adequaat te handelen. Mede-dankzij de software van PCA kunnen wij dat.”

“Vier medewerkers houden zich bezig met de planning,” legt Clemens, Operations Manager, uit. Het bedrijf telt 26 medewerkers. Ze zijn actief in de Benelux en Duitsland. De export gaat zelfs nog verder; Inventflow exporteert naar Europa en Afrika. “In één blik kunnen we zien wie waar is. Een groot voordeel, bedrijfsbreed, is dat onze accountmanagers mee kunnen kijken. Als een klant een vraag stelt, kunnen we ook snel anticiperen.” Het hart van de productie van een brouwerij, is de pomp. Als die stil komt te liggen, zijn de gevolgen enorm. Inventflow presenteert zich dan ook als sterke en snelle servicepartner.

Feilloze data-overdracht

Er werd al gewerkt met de bedrijfssoftware van New Base. “Dat ERP-systeem is anderhalf jaar geleden uitgebreid met de complete suite van PCA. De data-overdracht tussen beide systemen verloopt feilloos. Monteurs plannen we zo in, dat er zo min mogelijk uren verloren gaan.De monteurs zien op hun tablet de order binnen komen en hebben meteen een digitale werkbon. Een specificatierapport wordt vervolgens digitaal teruggekoppeld naar onze service-afdeling. Zij verwerken het direct in het ERP-systeem.”

Handzame en compacte tablets

PCA zorgt ook voor Hardware as a Service (HaaS). Clemens: “Een aantal monteurs werkt met de tablets van PCA. Die zijn net wat handzamer. Compacter.” Voor de pompenspecialist betekent dit dat er geen zorgen zijn over de werking en techniek van de tablet. En doordat de tablets zijn gekoppeld aan de gebruiker, sluit alles naadloos aan op de behoeftes van Inventflow. “Wij zijn dan ook zeer tevreden.”

Ga terug naar het nieuws overzicht