Van Gemert Installatiegroep - PCA

Van Gemert Installatiegroep

Van Gemert Installatiegroep

4 maart 2020

PCA focust volledig op PCA

“Als je veel servicebonnen hebt, heb je ook veel wijzigingen.” Jack Brienen, HR-manager van Van Gemert Installatiegroep (Overloon en Mill), weet niet beter. “Tot we PCA  aan het Gilde-systeem koppelden, belde onze servicecoördinator de hele dag door om alle wijzigingen door te geven. Daar wilden we vanaf. We wilden meer efficiency en meer gemak door het hele werkproces op een digitale applicatie te kunnen beheersen. Gilde Software adviseerde PCA. ‘Voor jullie het beste dat de markt te bieden heeft’, zei de branchemanager van Gilde Software.

We werken nu drie jaar met PCA en ik kan je zeggen: het heeft meer gebracht dan we hoopten. In harde euro’s: de toegevoegde waarde per monteur is met 2-2,5 euro per uur omhoog gegaan. Dat is nog los van het gemak en het altijd actuele overzicht van de stand van zaken. Echt enorm.”

Ongelooflijk veel veranderd in drie jaar

Verschilt het PCA van 2016 van dat van nu? “Toen waren de basisfuncties op orde. Bijvoorbeeld dat planners op hun scherm real time en per monteur jobs konden inplannen. En de mogelijkheid van automatische planning en route-optimalisatie. Dat was toen al een forse vooruitgang, maar we zijn nu alweer veel verder.

Soms is het moeilijk om bij te houden wat er aan nieuwe features is. Zo snel gaat het. Logisch wel, want PCA focust volledig op de verbetering van PCA. Dat zou geen enkele erp-leverancier zo kunnen.

Binnenkort wordt bijvoorbeeld de rapportgenerator actief. Dan krijgt elke klant direct na zijn handtekening voor gedaan werk automatisch een rapport in zijn mailbox. En er is een spoedbon ontwikkeld voor onderhoud in het weekend. Met die nieuwe functie kunnen de monteurs met weekenddienst zelf hun bonnen aanmaken. Zo buitelen de innovaties over elkaar heen.

Nogmaals, erp-leveranciers timmeren ook aan de weg. Zij kunnen echter niet op elk deelterrein dezelfde oplossingen aanbieden als gespecialiseerde partijen op dat terrein. Daarom vind ik het goed dat Gilde Software echt een heel open systeem heeft. Daardoor hebben we nu alle voordelen van PCA én van de branchespecieke bedrijfssoftware van Gilde.”

Ga terug naar het nieuws overzicht