• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount

Optimale planning voor Service en Onderhoud in de liftenbranche.

Geschreven door Sander Westenenk

De 5 belangrijkste punten.

Naast de technische aspecten van service en onderhoud, is een doordachte planning een essentieel onderdeel van het waarborgen van de optimale prestaties van liften. Een goed georganiseerde service- en onderhoudsafdeling is cruciaal voor het voldoen aan de behoeften van klanten, het minimaliseren van storingen en het maximaliseren van de levensduur van liften.

 1. Preventief Onderhoudsschema: Een van de hoekstenen van effectief liftonderhoud is een preventief onderhoudsschema. Dit schema omvat regelmatige inspecties en onderhoudstaken die worden uitgevoerd op basis van de levensduur van de lift en de gebruikspatronen. Een optimale planning zorgt ervoor dat deze taken op tijd worden uitgevoerd, waardoor slijtage en storingen worden voorkomen.
 2. Efficiënte Technicusinzet: Het juiste aantal en de juiste technici moeten beschikbaar zijn om service- en onderhoudsverzoeken snel en efficiënt af te handelen. Een goede planning zorgt ervoor dat er voldoende personeel beschikbaar is en dat ze over de juiste vaardigheden en gereedschappen beschikken om taken uit te voeren.
 3. Storingssignalering en -opvolging: Een optimale planning omvat ook de opvolging van storingssignalen. Snelle reactie op storingen is van vitaal belang om de downtime van liften tot een minimum te beperken. Dit vereist een systeem om storingen te signaleren en technici snel ter plaatse te sturen.
 4. Inventarisbeheer: Het beheer van reserveonderdelen en materialen is ook een belangrijk onderdeel van de planning. Een goed georganiseerde inventaris zorgt ervoor dat technici snel toegang hebben tot de benodigde onderdelen, waardoor reparaties en onderhoud efficiënt kunnen worden uitgevoerd.
 5. Klantcommunicatie: Communicatie met klanten is van essentieel belang voor een goede planning. Klanten moeten op de hoogte worden gehouden van geplande onderhoudswerkzaamheden en eventuele storingen. Dit bevordert transparantie en klanttevredenheid.

Een effectieve planning zorgt voor een gestroomlijnde werking van de service- en onderhoudsafdeling, minimaliseert ongeplande downtime van liften en helpt bij het opbouwen van duurzame relaties met klanten. Het is een cruciale factor die bijdraagt aan de betrouwbaarheid en veiligheid van liften, en het optimaliseert de inzet van middelen en mensen. Kortom, planning is de sleutel tot het leveren van hoogwaardige service en het handhaven van de duurzaamheid van liften.


PS: Heb je de video van Kone gezien?