Sponsoring - PCA

Sponsoring

PCA Trotse sponsor van Green Team Twente

De achtertuin van Salland heet Twente. Ook hier werken techies slim aan de toekomst: Green Team Twente. Hét studententeam van Universiteit Twente dat de meest efficiënte waterstofauto van de wereld heeft gebouwd. Een racewagen waarmee het team mee gaat doen aan Formula Student in de elektrische klasse.

De meest vooruitstrevende techniek in de autosport vind je in ‘Formula Student’ (en niet in de Formule 1). Max Verstappen kan er zelfs zijn hart ophalen, want studenten hebben een mini-racer ontworpen die sneller is dan een Formule 1 auto. Topsnelheid: 100 km/uur en dat is een stuk hoger dan de voormalige 30.

Interessant detail: de auto blinkt uit als enige waterstofauto in de grootste studentencompetitie ter wereld en wordt gemaakt door studenten met weinig tot geen ervaring in het bouwen van raceauto.

Brandstof voor een slimme toekomst

Waterstof dus, als antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Dat is het geloof van Green TeamTwente, pionier van duurzame mobiliteit. Zo gaan ze de competitie aan tijdens internationale eco-races. 

PCA houdt ervan om jezelf uit te dagen, het beste eruit te halen. Samen nieuwe mogelijkheden onderzoeken. Daarom verbinden wij onze naam aan The Green Team. Bovendien klopt ons hart groen, net zoals die van het Twentse team:

  • Een surplus in innovatie;
  • Studenten met dromen en drive;
  • Hoge ambitie om waarde toe te voegen;
  • Minder CO2 en meer groen.

PCA hoofdsponsor kwiek handbal

Investeren in talent, de regio verder brengen. Samen sporten werkt verbindend, teamsport vergroot de spirit. En bewegen is vooral ook ontzettend gezond. PCA is om meerdere redenen al jaren hoofdsponsor van Dames 1, het team van PCA Kwiek dat in de eredivisie speelt. Daar zijn wij trots op!

Er zijn diverse verbanden te zien: bij ons allebei gaat het iedere dag om slimmer, beter en sneller te worden. Te leren, te groeien. Kwiek en PCA passen bij elkaar. Ook op de shirts van de jongere elftallen zie je ons voorbijkomen. Investeren in de toekomst start tenslotte bij de jeugd. 

Wij houden van sport, wij houden van techniek, wij houden van de regio. Onze liefde voor Kwiek? Je zou het bijna toevallig kunnen noemen…