• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount

Ik hoop dat er binnenkort een drankjes-robot door de tuin achter me aan wandelt

Geschreven door Maurice Tijs

Duurzaam denken zit in het PCA-karakter.

De software die wij ontwikkelen zorgt ervoor dat een klant duurzaam werkt. Wij zijn gespecialiseerd in organisaties met een buitendienst, denk aan vaklieden van een woningcorporatie, technische diensten van een bedrijf, onderhoudspartijen, storingsdiensten en vertegenwoordigers. Zij reizen met de auto van de ene naar de andere locatie. Hier hebben wij een uniek algoritme met intelligente module voor ontwikkeld, waarbij de software binnen enkele secondes de slimste routes uitrekent. Dat resulteert in een minimale CO2-uitstoot, geen dichte deuren bij de klant (waardoor je vaker terug zou moeten rijden), het juiste gereedschap of voorraad in de auto, het juiste moment in de dag en de juiste (vertrouwde) bedrijfs-persoon bij de juiste klant.

Natuurlijk geldt dat ook voor mijn eigen organisatie. Er werken zo’n 30 mensen bij PCA en een deel ervan reist door het land. 85% van de gereden PCA-kilometers reden we het afgelopen jaar elektrisch. De meeste medewerkers komen uit de regio en daar kijk ik bewust naar want het scheelt dus ook tav CO2-uitstoot en bovendien is thuis-werken onderdeel van ons beleid. Partners zoeken we waar het kan ook dicht bij huis. Printen is passé en ons dak ligt vol zonnepanelen.

Hier hebben wij een uniek algoritme met intelligente module voor ontwikkeld, waarbij de software binnen enkele secondes de slimste routes uitrekent.

Ons motto is Slimmer Beter Sneller.

Iedere dag werkt ons team aan slimme technologie met die gedachte in hun achterhoofd. Het zijn ‘die-hard techies’ om het zo maar eens te verwoorden. Zij zoeken altijd naar tools waardoor processen slimmer gerealiseerd kunnen worden. Dat beperkt zich niet alleen tot de werkvloer. Een aantal PCA-ers regelt hun verlichting thuis slim via een zelf ontwikkelde app op hun mobiel. Het laden van hun auto gebeurt op het moment dat stroom het goedkoopst is; dat wordt geautomatiseerd aangestuurd. Bouwen ze zelf. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat thuis ok allemaal zo ingeregeld heb. Het is uitdagend om je leven zo duurzaam mogelijk in te richten, met een groot hart voor de natuur en je omgeving. Als je mij volgend jaar nog eens vraagt klapt de tuinset met de parasol waarschijnlijk automatisch open in mei, omdat die parasol is gekoppeld aan mijn woning-app. En dankzij kunstmatige intelligentie weet die parasol dat het seizoen er aan komt. Dan maar hopen dat er ook een drankjes-robot door de tuin achter me aan wandelt.

Maurice Tijs, eigenaar PCA