• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount

Samen met Darktrace cyber-risico's aanpakken

Geschreven door Maurice Tijs

Niet alleen wij worden Slimmer, Beter én Sneller. Hackers ook.

Het aantal slachtoffers van digitale criminaliteit is de afgelopen jaren flink gestegen. Virussen, ransomware, identiteitsfraude, hacken, phising… Meer dan ooit is het belangrijk om aandacht te schenken aan Cyber Security. Al eens eerder schreven wij over onze samenwerking met CyberSprint. Een bedrijf met beveiligings-tools die helpen met de detectie van alle mogelijke bedreigingen. Samen met hen werken we aan onze cyber-risico’s; CyberSprint draagt tegenwoordig de naam Darktrace.

Darktrace gebruikt unsupervised machine-learning om rare gedragingen in een digitaal netwerk te detecteren en te stoppen. PCA gebruikt AI (artificial Intelligence) om een planning zo slim en efficiënt mogelijk te maken. Hackers gebruiken steeds meer AI in hun cyber-aanvallen. Darktrace zet daarom AI en machine-learning ook volop in om ons tegen de criminaliteit te beschermen.

We adviseren iedereen om software continu te updaten. Het zorgt ervoor dat jij voorzien bent van de nieuwste (veiligheids)features.

Binnen PCA staat veiligheid met stip op 1.

Misschien klinkt het soms abracadabra: bedenk dat het net zo werkt als klassieke criminaliteit. Maar dan via het internet. Als jij niet wil dat er boeven in je pand komen, zorg dan voor goede sloten op de deur, een extra agent in je straat, een camera bij de achterdeur, etc.

De software van Darktrace kent PCA van binnen en van buiten, tot in de allerkleinste details. De software begrijpt wat normaal is binnen de organisatie en vooral wat niet normaal is. Valt er iets op? Dan komt Darktrace meteen in actie. Binnen enkele secondes kan een (mogelijke) aanval gestopt worden. Met behulp van deze software leggen we dreigingen bloot, prioriteren we risico’s en speuren we 24/7 naar wenkbrauwfronsende zaken buiten de bekende servers, netwerken en IP adressen.

Natuurlijk hebben we ook tips voor jou.
We adviseren iedereen om software continu te updaten. Het zorgt ervoor dat jij voorzien bent van de nieuwste (veiligheids)features. Het gebruik van sterke en afwisselende wachtwoorden, het vermijden van openbare WiFi-netwerken en het blokkeren van verdachte mails zijn zaken die je zelf kunt doen om je te beschermen.

Maurice Tijs, eigenaar PCA