• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
omega-energietechniek

“Goede prijskwaliteitverhouding en een wéreldse supportafdeling”

Planningsproces loopt vloeiend met tool van PCA

Op een gegeven moment wordt je bedrijf groter en groter en doe je rond drieduizend inspecties per jaar. Dan komt er een moment dat je samen met je team op zoek moet naar een oplossing om dat allemaal goed te plannen. Tenminste, zo ging dat bij Omega Energietechniek uit Vianen. De nieuwe planningstool van PCA bespaart hen naar eigen zeggen gigantisch veel. In geld, maar vooral veel in werkdruk.

Het liefst heeft Allart de Jong, CEO bij Omega Energietechniek, het hele proces zo vloeiend mogelijk. Hij vindt het heel fijn om collega’s te hebben, maar gelooft toch dat mensen fouten kunnen maken. En tja, daar heeft hij een broertje dood aan. “Ik wil zoveel mogelijk vloeiende processen hebben en daar helpt automatisering bij. Dat zorgt ervoor dat wij heel snel onze opvolging kunnen doen.” Daarmee doelt De Jong niet alleen op het offerteproces zelf, maar ook als de offerte eenmaal akkoord is. “Dan komt de opvolging automatisch bij de volgende afdeling terecht zodat er doorgepakt kan worden.“

Wettelijke regels
Omega Energietechniek is een inspectiebedrijf dat elektrische installaties zoals zonnestroominstallaties inspecteert. Veelal gereguleerd door verzekeraars, die hun klanten wijzen op de noodzaak om hun installatie te laten beoordelen. Natuurlijk omdat een inspectie het risico op brand door elektra behoorlijk verlaagd, maar vaak ook omdat de klant een verhoogd eigen risico heeft als hij de installatie niet op tijd laat beoordelen. De Jong: “Dan komen ze bij een inspectiebedrijf uit dat aan bepaalde wettelijke regels moet voldoen. Wij zijn een van die inspectiebedrijven.” Daarnaast leidt Omega mensen op tot inspecteur of keurmeester.

“Als iets niet kan, hoef je het voor mij ook niet recht te praten. Die taal spreken ze bij PCA.”

Zonnepanelen was altijd al een van De Jongs hobby’s. Het is de basis geweest voor zijn bedrijf. Daarvoor werkte hij bij een bedrijf in meetinstrumenten waar hij testen lanceerde die zonnepaneleninstallaties konden controleren. Grinnikt: “Daar kwam mijn liefde voor zon een beetje vandaan.” Op een bepaald moment heeft hij zijn baan opgezegd en is hij samen met een compagnon zelfstandig verder gegaan. Hij had de wind mee. Een van de eerste opdrachtgevers was Vereniging Eigen Huis voor wie Omega Energietechniek projecten én hun installateurs ging inspecteren. “Daar heb ik wel wat lijken uit de kast getrokken”, zegt De Jong.

Recht door zee
Met de groei van het bedrijf vroeg het planningsproces een upgrade. Tot die tijd hadden ze een planprogramma waarbij de planners alleen tijdvakjes zagen en geen inhoud. Je kon dus niet zien waar een installateur of inspecteur was zonder dieper in de afspraak te zoeken. Bij Omega waren ze daarom op zoek naar een programma dat wel meer duidelijkheid gaf. De Jong: “Dan ga je googelen en praten met relaties. Uiteindelijk kwam ik via een relatie op het pad van PCA. Toen heb ik ze uitgenodigd en moesten ze laten zien dat ze de beste zijn.”

Waarom Omega Energietechniek uiteindelijk voor PCA heeft gekozen is volgens de Jong de prijskwaliteitverhouding. Daarnaast vindt hij de manier van communiceren heel belangrijk. “De communicatie naar klanten toe, daarin ben ik een onwijze zeikerd,” geeft hij toe. “Ik houd helemaal niet van verkopers. Ik wil lekker recht door zee zijn. Als iets niet kan, hoef je het ook niet recht te praten, dan kijk ik liever naar een andere oplossing. En die taal spreken ze bij PCA. En die supportafdeling, dat is echt wérelds! Dat wist ik nog niet toen ik voor PCA koos. Die snelheid directe lijnen, daar kan menig bedrijf een puntje aan zuigen.”

Sms’je
Als er nu akkoord wordt gegeven op een offerte wordt het project ingepland met de planningstool van PCA. Door de koppeling met hun business softwarepakket van Exact Online komen alle benodigde gegevens automatisch in het systeem. Dan gaat er een bericht naar de klant met de melding wanneer iemand van Omega langs komt en diens contactgegevens. De inspecteur ziet in zijn agenda hoe laat hij op een bepaalde locatie moet zijn. Het mooie van de PCA-tool vindt De Jong dat als je aangeeft dat je nu wegrijdt, de meteen een sms’je krijgt met de tijd waarop de inspecteur volgens Google Maps arriveert. Begint hij met de klus, dan drukt de inspecteur op start; is hij klaar dan rondt hij de inspectie op dezelfde manier af in PCA en wordt de order via het boekhoudpakket automatisch omgezet in een factuur.

Kortom, in het hele proces hebben we veel meer grip op wat de status is van projecten. De Jong: “We vergeten vrijwel geen factuur meer. Dat is gewoon volledig geautomatiseerd en dat maakt PCA voor ons tot een heel fijne partner. Vergeleken met de oude manier van plannen en de grote hoeveelheid afspraken die we nu plannen, dan besparen we gigantisch. In geld, maar vooral veel in werkdruk van de planners en de binnendienst. Daar zit dan de grootste winst. Waar zij elke afspraak fysiek moesten nalopen om te factureren, hoeft dat nu niet meer.”

En de inspecteurs? “Die merken er weinig van. Ze vinden het hooguit iets minder leuk dat wij hen kunnen traceren. Dat we weten waar ze zijn, hoe laat ze ergens beginnen en hoe laat ze wegrijden.” Lacht: “Maar goed, daar heb ik wat minder moeite mee.”

Meer weten over Omega? Kijk dan op hun eigen website: omega-energietechniek.nl

“In het hele proces hebben we veel meer grip op wat de status is van projecten.”

Aanvragen gratis whitepaper

Ontvang de gratis whitepaper met alle tips en adviezen over slim digitaal en automatisch plannen. Deze ontvang je direct. We hebben daar alleen wel jouw gegevens voor nodig.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Privacy*