• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount

PCA en CyberSprint: samenwerken aan cyber-risico

Geschreven door Maurice Tijs

CyberSprint biedt een Attack Surface Management platform op basis van kunstmatige intelligentie-algoritmes. Euhhh, wat?!

Laat het me even uitleggen.

Steeds vaker horen we berichten over digitale criminaliteit: aanvallen met gijzelsoftware, diefstal van data. In het nieuws zijn vooral de grote bedrijven die getroffen worden zoals ’s werelds grootste vleesverwerker JBS of Colonial Pipeline, maar de hackers gaan zeker niet voorbij aan Nederlandse MKB bedrijven.

Bij PCA is beveiliging essentieel en cruciaal
Beveiliging speelt een cruciale rol in onze softwareontwikkeling. Ook ligt ons netwerk, waar data voor klanten beschikbaar is, achter een sterk digitaal hekwerk. We laten ons trainen door experts. En nog altijd knaagde de vraag of we genoeg doen….

 

PCA koos daarom voor de samenwerking met CyberSprint.
Zij bekijkt het Attack Surface: het aanvals-oppervlak. Ze verplaatsen zich in een mogelijke aanvaller. Hoe kijkt de aanvaller naar een bedrijf, naar het merk? Hoe zou de aanvaller binnen kunnen komen? Waar staat een raam op een kier of bevindt zich een zwak slot? De aanvaller kijkt nadrukkelijk van buiten naar binnen. Zo ook het interessante platform van CyberSprint.

Elke week plaatsen we een rijkere versie PCA-software
Bij PCA is meer dan de helft van de medewerkers dagelijks bezig met het bouwen en beheren van software. Elke week plaatsen we een nieuwe, betere en functioneel rijkere versie van onze software. Je kunt dus wel zeggen dat we continu bewegen. Dat betekent ook dat er wekelijks wijzigingen aangebracht worden aan het platform van PCA. En elke wijziging houdt een risico in. De kracht van het CyberSprint-systeem is dat het permanent naar ons kijkt. Mocht er ondanks onze zorg tijdens ontwerp-, bouw- en testfase alsnog een kwetsbaarheid ontstaan, dan ziet CyberSprint dat direct. En gaan de alarmbellen af.

 

Samenwerken betekent actief handelen
We hebben daarom een team van PCA’ers geformeerd om de kennis van CyberSprint in ons wekelijkse ritme te verwerken.

Dagelijks nieuwe kennis? Meteen toepassen

CyberSprint heeft een imposante klantenkring (https://www.cybersprint.com/clients) waaronder bekende banken en overheden. Uit deze klantgroepen wordt op dagelijkse basis lering getrokken over de handel en wandel van de aanvallers. Deze kennis wordt door CyberSprint met behulp van AI (kunstmatige intelligentie) toegevoegd aan haar systeem. Hierdoor is PCA, en daarmee onze klanten, ook weer #samenslimmerbetersneller