• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount

PCA's mooiste tourrit

Eens per jaar maakt team PCA een mooie wielerronde. De laatste rit was tijdens het fietsweekend in Valkenburg in 2019. Dat was alweer een tijd geleden. Collega Jeroen Post, initiatiefnemer, organisator en onze grootste fietsfanaat doet verslag van de rit tijdens ‘PCA’s Mooiste’ op 19 september. 

Jeroen vertelt
“We zouden met vier PCA’ers de gehele route rijden: Gerhard, Rob, Roy en ik. Roy was echter zijn helm en fietsschoenen vergeten, dus hij was weer terug gereden naar Zwolle. Om 8:30, het moment dat we zouden vertrekken reed hij net weg uit Zwolle. Dus uiteindelijk zijn we vertrokken met 3 man, 8:50 ongeveer, van het Ehzerwold vlakbij Almen.”

Van daar door de Achterhoek langs gehuchten als Medler en Linde naar Hengelo en uiteindelijk naar Doesburg. Daar de IJssel over. Bij Rheden bij de Holleweg klimmend richting de Posbank. Tijd voor een koffiestop!

Na de koffie
Daarna over de Zijpenberg, richting de Emma Piramide. Het Rozendaalse Veld over, richting Schaarsbergen, de kop van Deelen, Hoenderloo, Radio Kootwijk (waar één van de foto van ons genomen is) naar het lunch adres aan de Amersfoortseweg. Collega Jelko kwam nog even langs en collega’s Martin en Sem hebben vanaf daar een stuk meegefietst. Uiteraard na een heerlijke lunch bij Buds

Vanaf daar richting Staverden, Vierhouten, Gortel, Niersen. Net ten noorden van Apeldoorn zijn Martin en Sem langs de Naald over de Amersfoortseweg weer richting het lunchadres gefietst.

De overige drie zijn verder gegaan langs De Vecht, Teuge, Klein Amsterdam, Voorstonden, de IJssel weer over, Vierakker richting de Almen. Gerhard was met de trein. Hij heeft de trein in Zutphen gepakt.

 

 

De tocht was in zijn geheel 184km lang, met van alles wat: stuifzand bij Radio Kootwijk, Heiseveld bij Rozendaal, klimmetjes met haarspeldbochten, Achterhoek met kastelen, stukje rivierenlandschap langs de IJssel, Hanzestad Doesburg.

 

 

Deze toffe tocht bekijken of zelf fietsen? Check hier de route voor de lunch op StravaCheck hier de route na de lunch op Strava.