• Veelgestelde vragen

      Vragen? Check onze FAQ

      Gratis proefaccount
    • Veelgestelde vragen

      Vragen? Check onze FAQ

      Gratis proefaccount
    • Veelgestelde vragen

      Vragen? Check onze FAQ

      Gratis proefaccount
    • Veelgestelde vragen

      Vragen? Check onze FAQ

      Gratis proefaccount

Scrummer-de-scrum: nóg beter samen

Bij PCA roepen we vaak samen, slimmer, beter en sneller. Maar hoe werkt dat eigenlijk intern? PCA kent een groot ontwikkelteam, met slimme developers met ieder een eigen expertise van een bepaalde oplossing. Tóch moet alles naadloos op elkaar aansluiten, zo ook de communicatie intern. 

Dat doen wij met Scrum. In ons Techlab.

Scrum past precies bij onze Agile-werkwijze. Het doel van Scrum? Zorgen dat we nóg meer de verbinding met elkaar opzoeken. Door bijvoorbeeld daily stand-ups. Niets meer dan even ‘de koppen bij elkaar’ en bijpraten, hulp vragen en voortgang bewaken. Zo zijn we nog beter op de hoogte waar iedereen mee bezig is. Zeker in Corona-tijd, wanneer het niet mogelijk is om langs de bureaus te lopen, een goede wijze om met elkaar in contact te blijven. 

Scrum-master: wat houdt het in? 

“Om uit te leggen wat Scrum is, kunnen we zeggen dat Scrum een methodiek is uit de Agile mindset om bijvoorbeeld complexe software-oplossingen te ontwikkelen, te leveren en te onderhouden. Deze methodiek wordt niet alleen in software-land gebruikt, maar ook bij waaronder onderzoek, verkoop, marketing en andere takken van sport. 

Het is ontworpen voor teams, die werk opsplitsen in beheersbare taken die kunnen worden voltooid in kleine iteraties, oftewel sprints. Deze sprints duren niet langer dan een maand en meestal twee weken. Deze beheersbare taken vormen het hele project, wat wordt beheerd door de Scrummaster.”

Scrum werkt vooral goed voor productontwikkeling bij PCA

Gebaseerd op een klantvraag bouwen wij iets. Uiteraard generiek toepasbaar op onze klanten, want het is direct voor-echt-iedereen beschikbaar. Als ontwikkelteam gaat PCA bouwen, testen, overleg met stakeholder, re-work van een klein stapje en door naar de volgende. Dit betekent een continue wisseling van de status. In kleine stappen vooruit, wendbaar (like: Agile).  

Met deze taken vullen wij onze Kanban. Onze interne productontwikkeling-planning. Een strak overzicht, grip op het werk en werkend naar de volgende release – om onze klanten blij te maken met nieuwe functionaliteiten. De taken worden ingepland op basis van sprints. Deze sprint- of eigenlijk kleine updates – duren normaal gesproken één week. Zo kunnen wij onze klanten continu verrassen met verbeterde software. 

Communicatie is het sleutelwoord. Intern én extern. Alles om onze klanten slimmer, beter én sneller te bedienen.