• Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount
  • Veelgestelde vragen

   Vragen? Check onze FAQ

   Gratis proefaccount

Personeelstekort oplossen door het gebruik van buitendienstsoftware

Uitvoerend personeel is schaars op het moment. Praktisch opgeleide mensen zijn moeilijk te vinden en er is veel werk dat ligt te wachten om uitgevoerd te worden. Toch is er een manier hoe je met hetzelfde aantal mensen meer, en beter, werk uit kan voeren; Dus een betere planning. Door het inzetten van buitendienst- en plansoftware kun je uit te voeren werk slimmer, sneller en beter uitvoeren.

 

4 voorbeelden voor het slimmer inzetten van je buitendienst door buitendienstsoftware:

 

 1. Laat de uitvoerenden zo min mogelijk reizen. Laat de software kiezen wie de minste reistijd nodig heeft om een klus uit te voeren. Dat scheelt tijd voor de uitvoerende en dus biedt dit meer ruimte voor nieuwe werkzaamheden in zijn planning.
 2. Analyseer of de uitvoerenden hun werkzaamheden direct goed uit kunnen voeren op locatie. Hoe vaak gebeurt het dat een klus de eerste keer niet direct afgerond kan worden? En wat is hier de reden van? Hebben ze bijvoorbeeld de juiste materialen niet bij zich, te weinig tijd, of is de opdrachtgever niet thuis? Dat inzicht maakt goede buitendienstsoftware, door de inzet van een digitale werkbon, voor jou mogelijk. Zorg er dus voor dat je de oorzaak, van het niet uit kunnen voeren, inzichtelijk hebt en vervolgens aanpakt. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat de uitvoerende meer en beter werk kan leveren.
 3. Zorg ervoor dat de software de werkzaamheden zo vroeg mogelijk op de dag plant. Hierdoor heb je aan het einde van de dag tijd over voor nieuwe werkzaamheden.
 4. Maak gebruik van een geïntegreerde planoplossing. Laat de scheiding tussen project- en servicewerkzaamheden los. Hierdoor heb je een beter overzicht van jouw capaciteit en meer keuze in de te kiezen uitvoerenden. Dus een efficiëntere planning!

 

Meer weten over het slim inzetten van buitendienstsoftware? 
Neem contact op met onze experts.