Novanet - PCA

Novanet

Novanet

‘Bedrijfsproces mag nooit stil liggen’

Verzekeraars en bedrijven kennen de weg naar Novanet. Beschadigde puien en keukens, vloerbedekking, gietvloeren, meubels en sanitair repareert het Utrechtse bedrijf vakkundig. Onder het mom ‘er wordt nog te veel afgedankt en vervangen, terwijl dat niet nodig is’, trekken zo’n 45 monteurs en projectleiders dagelijks het land in.

“Bij een schade maken onze monteurs foto’s, voor en na de reparatie. Voor de verzekeraar is dat essentieel. Net als de handtekening van de (eind)klant, als een opdracht is afgerond. De tijdsdruk is groot en er gaat veel data naar diverse partijen,” legt Arie Visscher van Novanet uit. “Onze monteurs en projectleiders zitten dus niet te wachten op moeilijke software. Het grote voordeel van PCA is dat de software zeer gebruiksvriendelijk is.”

Papier verleden tijd

Hetzelfde geldt voor de medewerkers op kantoor. “Voorheen haalden monteurs de opdrachtbonnen eerst op. Het extra werk, de verplaatsingskosten en reis-uren zijn allemaal verleden tijd. Net als de foto’s die we op kantoor moesten omzetten naar PDF’s.” Arie: “Voor ons is betrouwbaarheid ook een groot goed. Een storing komt overal wel eens voor, maar het bedrijfsproces mag niet stil komen te liggen. Bij een storing blijft alle info op de tablet van de monteur staan. Pas bij een connectie volgt er een update. PCA gaat hier adequaat mee om.”

Snellere doorlooptijd

“Van oudsher werkt ons gehele bedrijf met de software van NewBase. Omdat we een goede planningstool nodig hadden, is het systeem van PCA gekoppeld. Intern bereiden we alle gegevens voor, zodat onze mensen buiten optimaal geïnformeerd zijn. Omdat het Software as a Service (SaaS) is, kunnen we de informatie van de monteurs meteen inzien. Het resulteert in een snellere doorlooptijd, ook voor onze opdrachtgevers.”

Ga terug naar het nieuws overzicht